Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της «σπείρας των επωνύμων»

Πολύ κοντά στην πλήρη εξάρθρωση μιας από τις χειρότερες συμμορίες ληστών βρίσκεται η ελληνική αστυνομία. Τέσσερις Γεωργιανοί βρίσκονται ήδη στα χέρια των αστυνομικών και ανακρίνονται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πολύ μεγάλη επιχείρηση, με σκοπό τον εντοπισμό και άλλων μελών της σπείρας.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πρόκειται για την γνωστή και ως «σπείρα των επωνύμων», που δρούσε κυρίως στα βόρεια και στα νότια προάστια και είχε στο στόχαστρο πλούσια σπίτια, γνωστών και επωνύμων ιδιοκτητών.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν κάθε πτυχή της υπόθεσης πιστεύουν ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε διασυνδέσεις με γνωστούς των ιδιοκτητών των σπιτιών, ώστε να αποσπά πληροφορίες, ενώ κατά κύριο λόγο προσέγγιζε και άγνωστο αν στρατολογούσε συνήθως οικιακές βοηθούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ερευνάται ακόμα αν μεταξύ των ληστειών που είχε διαπράξει η συγκεκριμένη σπείρα, είχε χτυπήσει και τις ηθοποιούς Μαρία Αλιφέρη και Νόνικα Γαληνέα, την τραγουδίστρια Ελένη Δήμου, αλλά και συγγενικό πρόσωπο υπουργού.

Οι τέσσερις συλληφθέντες δεν έχουν ομολογήσει τη συμμετοχή τους σε καμία από τις περισσότερες από 60 ληστείες που τους προσάπτουν οι αστυνομικοί, κρατώντας μέχρι στιγμής σκληρή στάση.

Μεταξύ άλλων πάντως, η αστυνομία ερευνά και το εάν κομμάτι της σπείρας είναι και οι «ληστές με το σίδερο» που έχουν τρομοκρατήσει τα βόρεια προάστια.
 rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]