Επιτυχημένη εκδήλωση για τις Μαθησιακές Δυσκολίες από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου.


Με επιτυχία και  πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου το επιστημονικό σεμινάριο με το ενδιαφέρον θέμα των Μαθησιακών Δυσκολιών. Η εκπαιδευτική δράση διεξήχθη το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στα Ιωάννινα και σήμανε την έναρξη της σεζόν για τα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνονται από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου.

Σημαντική είναι η προσφορά του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου όπως ανέφερε και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ κα Τέρψη Κόρπα στο γραπτό της χαιρετισμό «το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, με τα ποιοτικά σεμινάρια που διοργανώνει, έχει, επί σειρά ετών, επωμισθεί, ως μια διαρκή πρόκληση, ένα σημαντικό μέρος αυτής της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, δίνοντας ένα λαμπρό και επιτυχημένο παράδειγμα του έγκυρου επιστημονικού του λόγου».

Εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν η εκπαιδευτική ψυχολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας Ελένη Λιβανίου, που αναφέρθηκε στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στη Δυσλεξία, τη ΔΕΠΥ και στην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή και τη σημασία που πρέπει να δείξουν οι ειδικοί στην σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση. Στη συνέχεια η λογοθεραπεύτρια Δήμητρα Ιωάννου, ειδικευμένη στις Δυσκολίες Γραπτού Λόγου, αναφέρθηκε στις τεχνικές, τη διαχείριση και την παρέμβαση στις Μαθησιακές Δυσκολίες από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γονείς.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς, λογοθεραπευτές και φοιτητές Παιδαγωγικών και άλλων Σχολών.

Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.


ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 - ΤΚ: 453 32 - Ιωάννινα
Τηλέφωνα: 2651067320 & 6986180630
email: diepistimoniko.edu@gmail.com

www.facebook.com/Diepistimoniko.gr
diepistimoniko-seminars.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]